Husorden
A: GENERELT
A1 Samtlige haveanlæg, gårdspladser m.v. samt kældre, trapper og loftsrum, må i beboernes egen fælles interesse altid holdes i ren, pæn og ryddelig stand.
A2 Siden foreningens stiftelse er ejendommens standard og vedligeholdelsesstand gradvist søgt forbedret. Alle beboere opfordres generelt til at medvirke til, at denne udvikling kan fortsætte.
B: BEBOERNE
B1 STØJ: Støjende adfærd skal undgås. Selskabelighed skal foregå under hensyntagen til øv-rige beboere og gerne med varsling i god tid på opslagstavlen i opgangen.
B2 VEDLIGEHOLDELSESARBEJDE: Arbejde, som forårsager generende støj, for eksem-pel fra maskiner, hobbyværktøj og lignende, må kun foretages mellem kl. 07:00 og kl. 21:00 på hverdage og mellem kl.10:00 og kl. 18:00 på helligdage og i weekender.
B3 MUSIK: Benyttelse af radio, fjernsyn, musikinstrumenter m.v. skal ske med fornøden hensyntagen til de øvrige beboere og må ikke foregå for åbne vinduer. Erhvervsundervis-ning i musik og sang er ikke tilladt.
B4 VANDFORBRUG: Beboerne opfordres til i alles interesse at spare på såvel varme som koldt vand.
B5 HUSDYR: Det er ikke tilladt at holde hund. Andre mindre husdyr må holdes under forud-sætning af, at det kan ske uden gene for de øvrige beboere.
B6 MILJØHENSYN & BRANDFARE: Der må ikke – udover til almindelig husholdnings-brug – opbevares kemikalier eller andre miljø- og brandfarlige emner, der er til gene eller risiko for ejendommen og dens beboere.
B7 TØRRING AF TØJ og lignende og luftning af sengetøj må kun foregå i gårdsiden.
C: LEJLIGHEDEN
C1 FEJL OG MANGLER: Beboerne skal hurtigst muligt meddele varmemesteren enhver fejl eller mangel ved lejlighedens lys-, gas-, vand-, varme- eller afløbsinstallationer. 2
C2 TEKNISKE INSTALLATIONER: Det er strengt forbudt at lave indgreb i lejlighedens el-, gas- og vandinstallationer, bortset fra udskiftning/reparation af el-kontakter eller vandha-ner/blandingsbatterier, forudsat at der i lejligheden kan lukkes for vandtilførslen, og at gældende lovregler overholdes.
C3 TEKNISKE FORANDRINGER: Ønsker om ændring/flytning/udvidelse af lejlighedens tekniske installationer SKAL forelægges bestyrelsen for godkendelse, inden arbejdet igangsættes. Godkendelse forudsætter, at arbejdet udføres af autoriserede håndværkere.
D: FÆLLESAREALER HERUNDER TRAPPER, LOFTER, KÆLDRE, SKRALDE-RUM M.V.:
D1 OPBEVARING OG HENSTILLING: Foreningens fælles adgangsarealer, herunder trap-per og adgangspartier, skal til hver en tid holdes ryddelige. De må heller ikke anvendes til henstilling af blandt andet cykler, barne- og klapvogne m.m. samt oplagring af varer, af-fald m.m., der kan fremme en brands udbredelse eller hindre personers flugt og brandvæ-senets indsats i tilfælde af brand. Der kan gives dispensation for handicaphjælpemidler.
D2 AFFALD: Affald må ikke henstilles på trapperne, men skal nedbæres og tømmes i de der-til indrettede containere. Storskrald skal henstilles i de dertil indrettede rum.
D3 TEKNISKE INSTALLATIONER: Det er strengt forbudt for beboerne at gøre indgreb i, justere på eller på anden måde ”pille ved” ejendommens installationer på trapper, i kældre eller på lofter, MEDMINDRE indgrebet sker for at begrænse en opstået skade for eksem-pel en rørsprængning.
D4 AFLÅSNING/SIKRING: Alle døre til trappeopgange, loftsgange samt cykel-, vaske- og tørrekældre skal altid være lukkede og aflåst. Private lofts- og kælderrum skal altid være aflåst (også selvom de måtte henstå tomme og ubenyttede). Varmemesteren skal overdra-ges en nøgle til rummet. I fyringssæsonen skal vinduer i lofts- og kælderrum holdes luk-kede.
D5 RØG/ILD: Af brandhensyn og forebyggelse af partikelforureninger skal alle indendørs fællesarealer være røgfri og fri for åben ild dermed også sterinlys og lignende, der står uden konstant opsyn.
E: UDENOMSAREALER
E1 VILDE DYR: Al fodring af vilde dyr og vilde fugle er ikke tilladt på foreningens område, bortset fra mejsekugler og lignende.
E2 PARKERING: Parkering af private motorkøretøjer i ejendommens gårde er forbudt. Cyk-ler, barnevogne og klapvogne må ikke henstilles i portene og gangarealerne ind til hoved-trapperne. 3
E3 KNALLERTKØRSEL: Knallertkørsel i gårdene er forbudt.
E4 LEG OG BOLDSPIL: Børns leg henvises til de indrettede legepladser og må ikke finde sted på trapper, lofter, kældre og porte. Der må ikke skrives eller tegnes på mure, døre el-ler i trappeopgange, ligesom ejendommen og dens inventar ikke må beskadiges.
Brug af farligt legetøj, for eksempel luftbøsser, flitsbuer og lignende er forbudt.
E5 FÆLLES HAVEANLÆG: Beplantninger og i tøbrudsperioder tillige plæner må ikke be-trædes.
E6 PRIVATE HAVEANLÆG: For de stuelejligheder, hvortil der er knyttet brugsret til for-haven, gælder, at beboeren til enhver tid – for egen regning – skal sørge for, at haven frem-står i pæn og ryddelig stand. Hække, træer og buske skal klippes/beskæres, således at færdsel på fortov og til hovedtrapper kan ske ugeneret.
Ønsker om større ændringer i haven for eksempel opførsel af faste læhegn, overdækning af terrasse, pergolaer eller lignende skal forelægges bestyrelsen for godkendelse, inden arbejdet igangsættes.
F: ALTANER
F1 Altanerne skal holdes rene og ryddelige og ikke bruges til opbevaring af gamle møbler, papkasser og lignende.
F2 Genstande, der opstilles på altanerne, skal være sikret forsvarligt. Af hensyn til underboen samt fare for nedblæsning, må der ikke hænges genstande ud over rækværket på altanerne.
F3 Tøj må gerne tørres på altanerne, hvis det ikke hænger over rækværkets højde.
F4 Det er ikke tilladt at gøre brug af åben ild eller grill på altanerne af hensyn til brand-fare og røggener. Det er dog tilladt at anvende el-grill og gasgrill med op til 5 kg store flasker.
F5. For at undgå gener med fugle, der slår sig ned på altanerne, er det ikke tilladt at efterlade madvarer eller lægge brød ud på altanerne.
F6 Der må ikke monteres udstyr på væggene uden bestyrelsens godkendelse.
F7 Der må ikke smides affald eller cigaretter ud fra altanerne.
F8 Til evt. afskærmning af altanerne må der kun bruges ensartede materialer med af bestyrelsen godkendte farver.
F9. Solafskærmning, der ophænges på rækværket eller væggene, skal godkendes af bestyrelsen.